رله الکترومغناطیسی

از رله های مغناطیسی در مقابل اتصالات کوتاه کاربرد دارد. رله مغناطیسی ها همچون فیوز ها عمل می کنند با این تفاوت که رله ها در مقایل جریان اضافه بار مدار را قطع می شوند. رله به عنوان تجهیز حفاظتی و کلیدزنی اتوماتیک به شمار می رود که توانایی تشخیص شرایط غیر عادی مدارهای الکتریکی می باشد. این تجهیزات هنگام دریافت یک یا چند سیگنال الکتریکی مانند ولتاژ و جریان، کنتاکت های بار را باز و بسته می کنند. رله ها در مکان هایی که نیاز به کنترل مدار توسط یک سیگنال کوچک و یا کنترل چندین مدار توسط یک سیگنال باشد استفاده می گردد.

امروزه لوازم و تجهیزات بسیار گوناگونی برای تامین رفاه و آسایش جوامع مختلف به وجود آمده است که همه آن ها با برق کار می کنند. در کل نیروی برق عضوی جدا نشدنی از زندگی بشر امروز است. تمامی لوازم و تجهیزات مورد استفاده بشر از لوازم و قطعات کوچک و بزرگی تشکیل شده است که همه این قطعات دست به دست یک دیگر داده و عملکرد و ساز و کار دستگاه یا وسیله مورد نظر را به وجود می آورد.

کاربرد


یک رله به سیگنال یا پالس برق امکان روشن یا خاموش یک جریان جداگانه از برق را می دهد . اغلب اوقات ، یک رله از ولتاژ پایین یا جریان پایین برای کنترل جریان بالاتر با ولتاژ بالاتر استفاده می کند . سیگنال جریان پایین با ولتاژ پایین می توانند با سوییچ اقتصادی و نسبتا کوچکی شروع شوند و می توانند با سیم ارزان قیمت و قطر کم به رله متصل شوند که در این نقطه رله جریان بیشتری را نزدیک به بار کنترل می کند . برای مثال یک شمع که سوییچ احتراق را روشن می کند یک سیگنال را به رله ی نزدیک به روشن کننده موتور می فرستد .
در حالی که وسایل سوییچینگ وضعیت ثابت سریع تر و مطمئن تر هستند ، رله ها مزیت هایی را به همراه دارند . آن ها می توانند سوییچینگ چند قطبی و رله ها با سوییچینگ تک ضربه ای را کنترل کنند و می توانند در زمان ولتاژ یا جریان بالا ارزان تر باشند .
نشانه های شماتیک رایج برای رله های تک ضربه ای در شکل اول و برای رله های دو ضریه ای در شکل دوم نشان داده شده اند . ظاهر و جهت بوبین و محل اتصال در نشانه ها ممکن است باشیم متفاوت باشند اما از نظر عملکردی مشابه هستند .

عملکرد


یک رله شامل یک بوبین ، القاگر و حداقل یک جفت رابط است . جریان در بوبین جاری می شود و بعنوان یک الکترومغناطیس عمل می کند و یک میدان مغناطیسی می سازد . این القاگر را راه می اندازد که اغلب بعنوان یک بازویی اصلی شکل می گیرد که رابط را باز و بسته میک کند . این بخش ها در ارائه ی یک رله ی DPST در شکل زیر قابل مشاهده هستند .

این نمایش ساده شده نشان دهنده بخش های اولیه از یک رله ی DPST است . برای جزئیات بیشتر متن را بخوانید

این نمایش ساده شده نشان دهنده بخش های اولیه از یک رله ی DPST است . برای جزئیات بیشتر متن را بخوانید
برای هدف شناسایی ، القاگر سبز رنگ است در حالی که بوبین قرمز و رابط ها نارنجی هستند . دو بلوک آبی از یک ماده عایق سازی ساخته شده اند یکی در سمت چپ از نوار رابط و دیگری حفاظت کرده و دیگری از سمت راست ، رابط ها را به هم فشار می دهند و این زمانی است که القاگر در پاسخ به یک میدان مغناطیسی از بوبین روی محور اصلی می چرخد . اتصالات الکتریکی رابط ها و بوبین برای سادگی کار حذف شده اند .
رله های کوچک مختلف ، می توانند ولتاژ ها و جریان های مختلفی را کنترل کنند و در شکل زیر نشان داده شده اند .

طبقه بندی رله های DC

طبقه بندی رله های DC
طبقه بندی رله با استفاده از علائم اختصاری یکسان که به یک سوییچ می شود مشخص می شود ، 3P ، DP ، SP و 4D که نشان دهنده ی ۱ و ۲ و ۳ و ۴ قطبی هستند . DT ، ST نشان دهنده ی سوییچینگ تک ضربه ای و دو ضربه ای هستند . این علائم اختصاری معمولا بصورت زنجیره ای بهم متصل هستند ، درست مانند 3PST SPTD . بعلاوه ، شمل اصطلاح A ( به معنای معمولا باز ) ، B ( معمولا بسته ) ، C دوضربه ای ) . ممکن است استفاده شوند که قبل از این ها اعدادی قرار می گیرند که نشان دهندهی تعداد قطب ها هستند . بنابراین 2C » به معنای یک رله ی DPDT است .

تماس تلفنی